torsdag 22 september 2011



Kramar min brummande katt
men kommer på att hon är din
och mår istället ännu sämre

söndag 18 september 2011

När livet är bra så är det verkligen bra

Det blev en underbar helg med sol (tshirt till långt in på kvällen), Håkan och finafina människor i fina göteborg<3
Innan det blev regn, vardag och tidaholm igen...tur att det finns några fina människor kvar här också!

Hittade förresten en fantastisk liten antikaffär i Haga, det slutade med ett par gamla silverberlocker från 60talet<3 (för lite för mkt pengar såklart)


Haga, antikaffärer, systrar, liseberg, håkan och nattöppna caféer is the shit<3 En dag ska det här bli min vardag!


onsdag 14 september 2011

Köpa och köpa, man hör aldrig annat...

Den senaste tiden (månaden?), efter att jag äntligen fått pengar igen, har jag flippat ur lite. Det har blivit ett par shoppingrundor på retro:
-Nattduksbord
-Klänning
-Något gammalt kassettbandsfodral
-Bricka
-Tekanna
-Väska

För att inte tala om tradera där jag är uppe i 6 klänningar och ett par kängor (going on ett par kängor till).
Och igår lyckades jag köpa 2 stycken gräsliga tröjor på återbruket! Den ena är gigantisk och hur mysig som helst en stormig dag som den här (jag önskar jag hade jäst så jag kunde baka bullar och äta dom med varmchoklad!)

Jag borde slänga upp lite bilder på alla dom fantastiska inköpen, men det är ju det där med att få saker att bli gjorda..

På fredag är det Håkan på Liseberg igen<3 plötsligt blir livet komplicerat när det finns en massa folk att träffa, till skillnad från i den här hålan!

måndag 29 augusti 2011

Det måste vara radion la la la lala!

Lyssnar på ebba och ser fram emot textilen imorgon, ibland känns livet riktigt bra ändå!

torsdag 18 augusti 2011


Om mindre än en vecka flyttar jag och porrkatten hem till textilsalen igen! Vilken lycka<3

torsdag 4 augusti 2011



Du ger mig fjärilar
i magen



fredag 1 juli 2011

Jag önskar att jag bodde i skara PUNKT!

(och helst i det här huset)

Där skulle jag vara lycklig PUNKT


(då vart drömmen såld, snyft)

tisdag 21 juni 2011

OMFG OMFG OMFG!

Har haft en fantastisk dag på Dreamhack<3 Grymma Sc2 matcher och en styck day9!
Han neg för mig när vi hälsade, mkt sött. Och jag ska snarast hitta en ram och spika upp hans namn på väggen!

Och ännu bättre, när vi kom hem fick jag Overlordspelen av Patrik :D<3 Han är så söt som köper spel till mig hur som helst när jag minst anar det :) och äntligen får jag spela Overlord :D

torsdag 16 juni 2011

Saker jag gör istället för att städa, fast tussarna på golvet börjar se hotfulla ut

-Sova
-Kolla facebook
-Chatta
-Spela Minecraft
-Skriva blogginlägg om vad jag gör istället för att städa, fast tussarna på golvet börjar se hotfulla ut
-Stirra ut i luften lite

Men jag har iaf bytt kattsand..alltid nåt




(saker jag gör istället för att laga mat- äter keso)

onsdag 8 juni 2011

Ensådärfasligttrevlighelgigöteborgmedsolochvackramänniskor

Jag for till fina Göteborg i lördags, läste Sex av Sara Villius på tåget (underlig, men underligt är vackert), träffade mina fina systrar. Såg på inspirerande utställningar på Röhsska, Konstslöjdsalong och HDKs examensutställning, och kände hopp inför framtiden. Gick på Håkankonsert i strålande solsken med Syster-yster. Något av det bästa som finns är att stå (dansa) och lyssna på lyckomusik medan himlen börjar mörkna och strålkastarna lyser! Att vandra hem i kyligt klart väder och att den få lägga sig och känna lyckan genom kroppen...

Söndag var ännu mer solsken och ännu mer fina systrar, middag hos Eva och ner till hamnen för att bli lyckliga av havslukt och blåst. Pratade pojkar på färjan.

Måndag var ännu mer sol och jag knallade runt i mysiga haga för att hitta en present till Amanda, fast tackvare Gustav Vasa var dom bästa små affärerna stängda. Fast bla ett bokantikvariat var öppet, där spenderade jag större delen av tiden.
Sen den dåliga idén att vara med när Syster-yster skulle flytta för att slippa betala tåg hem...

Är mer uppåt än på länge och kom hem från göteborg med 3 klänningar och ett par skor mer än när jag åkte (helt gratis! systrar som köper saker dom inte vill/kan ha är bra).

Ikväll blir de parkhäng med Cecilia, imorrn ska jag träffa Linda, på fredag är det förhoppningsvis Hjo och utställning och på lördag får jag träffa Fröken Fasth! Bästa veckan på evigheter kan det nog klassas som..


torsdag 2 juni 2011

Tryckstuff



Tryckte mitt dog-dogmönster i grönt för ett tag sen. Sy en dyna till kökssoffan next!


Min mongotång, som blev till i början av höstterminen, fick bli terminens sista skapelse. Gjorde ett tyg med övertryck i en massa olika färger också som ska spännas upp eller ramas in :)

Naaaw..I will miss you textilsalen<3

Framtidsdrömmar

Idag vaknade jag med framtidsidéer i huvudet, jag låg och tänkte på kära norma jeans som man gör ibland. Jag har alltid velat öppna café och så slog det mig: att man skulle öppna ett "Helliden" café. Ett mysigt litet café som samtidigt är ett galleri för Hellidens elever! (gamla, nya, blivande?) Och kanske, om man hittade en bra lokal, skulle man kunna ha en eller ett par rum som ateljéer.
Ett ställe där folk kan sitta och fixa med sitt eller bara umgås.. Och där folk får möjlighet att synas och visa upp det dom skapar.

ÅH jag vill jag vill jag vill!

söndag 22 maj 2011

Helliden

Det blir ett andra år på Helliden, ska bli kul att fortsätta utveckla idéer för textiltryckandet!
Men det känns en smula plågsamt att inte få trycka på flera månader :( och konstigt att det plötsligt bara är en vecka kvar innan vi slutar. Haft sista veckan med teknik nu och jag kom såklart inte på någonting att trycka förren sista dagarna.. men måndagkväll here I come!

annars i sommar ska jag nog försöka tvinga någon att stå modell så inte alla krokilektioner går förlorade (man tappar verkligen så sjukt fort) ...undra om det går att genomföra...

onsdag 4 maj 2011

HostHostHost

Är sjuk, inte vidare livat inte..som tur är så är Paterik också sjuk :) Det gör det hela lite mindre plågsamt. Men imorgon är det teknik i skolan och vi ska göra nya roliga saker. Jag vill inte missa nya roliga saker :(

lördag 30 april 2011

Vernissage&MIMIKRY


En helt fantastisk fredag igår! Hela dagen var jag stressad som en tok, och på kvällen var det väldigt nervöst. Men vernissagen gick jättebra och byggruppen hade gjort det jättefint! Hann inte kolla så mkt men vi ska dit på måndag. Ska försöka fota lite då också.

Men det bästa av allt var att Finafina Linda kom :D<3 Det var så kul att träffa henne! Och Paterik var sådär söt som bara han kan vara och hade köpt en chokladguldmedalj åt mig :* <3

Men sen hände det bästa på jag vet inte hur länge! Det var dags att gå på underbara MIMIKRY<3<3<3 (efter en timmes klädångest) Det var så längesen jag var på spelning och kvällen var helt fantastisk!! Jag vill ha mer Mimikry och mer Linda! :D
Är väldigt förtjust över att dom har gjort en egen version av The Quiz med Hello Saferide:

http://www.youtube.com/watch?v=liGhLtpOHds underbar<3


Och idag är det valborg, alla sånahär dagar känns underliga när man inte bor hemma. Men ska mysa med min Paterik :) Skulle va kul att ta med honom till sjön hemma, men det får väl bli nästa gång..

måndag 25 april 2011

Vissa delar av livet i hemska mobilfoton

Igår skulle vi upp till mormor och morfar vid simsjön och kalasa, bror skulle gå och det lät ju trevligt tyckte jag! Och fick äntligen se mina första blåsippor för i år, och inte så lite heller! Hela berget fullt :)



Det var otroligt soligt (jag tänkte hela dagen att det var midsommar) så man blev nästan bländad av alla vitsipporna i hagarna.


Jag valde att fokusera på promenerandet när vi kom in i skogen, så tyvärr kan jag inte visa allt det vackra där.
Jag kan inte heller visa dom ca. 20 granarna som hade fallit ner över den halvmeterbreda stigen som vi blev tvungna att ta oss över/runt/under/mellan. Ett äventyr som hade varit mycket roligare utan favoritklänningen på!
(Men det blev en fasligt trevlig dag med fina familjen! och när jag gick hem, den mer smidiga vägen, så hade någon trevlig människa flyttat på dom få granar som fallit där)


En dag när våren började komma på riktigt äntligen så hängde jag ute på den stora gräsmattan bakom huset och åt frukost/läste/softade/ritade/filosoferade/tittade på allt blått och soligt.



Jag var på återbruket och kikade en dag efter skolan och fick syn på den här underbara kökssoffan! Älskar kökssoffor men hittade ingen bra när jag skulle flytta.
När linda var och hälsade på ett par dagar senare slog jag slag i saken och gjorde den till min! Den är som gjord för mitt kök!
(Dynan var äcklig och slängdes, men tyget ska tvättas för framtida projekt. Fast förmodligen gör jag en dyna med något av mina tyger, kanske dog-dogtyget :* )



(in schuule före lovet)
Mina älskade dog-dogar in action :D



Anna är söt och gör mina dagar bättre!




Min porrkisse har pimpats och blivit snäppet porrigare!




Annars så är det sista lovdagen idag, imorrn börjar vi fixa inför utställningen som har vernissage på fredag.
Katterna blev kastrerade i torsdags (drogade katter slår det mesta alltså) och mår fint. Men fick igår för sig att jag är läskig och är rädda för mig. Känner mig helt klart en smula mobbad...

tisdag 19 april 2011

Bitter och besviken

Ja det är så det är. Det är lov, underbart väder och (bortsett från allt kattkissande) jag är äntligen någorlunda avslappnad.

Men jag är ändå bitter och besviken
för: Vilkor för att söka till Sommarverksamheten på turbinhusön är att man studerAR på K-linjen.

Ja så står det, men så är det uppenbarligen inte.
Livet kunde ju ha lust att sticka till en en smula ljus, men icke! Så bittra, besvikna jag ska gnälla och påpeka. För engångsskull ska jag stå upp och ta plats! Tänker inte bli snuvad på en så stor chans utan strid.

torsdag 31 mars 2011

Updates

Dom senaste veckorna har varit intensiva men fasligt roliga :) önska vi alltid hade klädprojekt och textil i skolan. Kommer inte hinna med allt jag vill göra, och snart är det utställning och slut :O Mer textil åt folket!

Inte nog med det, så har katterna turats om att löpa så knappt någon välbehövd sömn har det blivit heller. Så jag är mer eller mindre i dvala när jag inte är i skolan, eller ja i skolan också för den delen!

Så sist men inte minst har jag numera traderaförbud, efter väska, 5 klänningar och ett par dr martens (jag missade ALLA broscher jag ville ha *snyft*) behöver pengarna helt enkelt gå till andra saker. (Fast söka på Dr martens är fortfarande tillåtet)

Ska försöka visa upp alla fina fynd och en del skapelser det kommande. Tveksamt hur bra det kommer gå...

tisdag 22 mars 2011

Tradera Tradera

Vann en till klänning här om dagen :) Och idag fick jag en annan på posten, lite stor men ÅH så söt :D
Väskan dök upp igår med, mkt mindre än vad jag trodde men det gjorde den urgullig!

Och flickan skickade arga mail för att jag lämnade dåligt omdöme, men hon får väl skylla sig själv :S Läskiga typer..

Nu ska jag vänta med spänning på när alla andra grejer trillar in :D Det bästa är nog att få paketen, att få post gör en glad!

lördag 19 mars 2011

Silverfunderingar

Igår var det kalas med massa goda grejor, mmmh..

Idag gick jag upp tidigt, knallade iväg en sväng till återbruket, hittade en liten byrå som kanske blir min om det inte finns något bättre på retro :)
Sen hängde jag på till skolan och silvret, gjorde klart min handring (som jag sorgligt nog inte kan visa för att jag inte har kamera just nu *snyft*) och kände mig lycklig och lugn fast jag mest satt och filade. Metall gör mig glad, speciellt metalltråd. Form gör mig glad. Och jag funderar seriöst på att byta bana i höst. Jag tänkte ta ett år silver efter andra året på textilen, för det finns så mycket mer att lära sig där och det är ju också kul! Men jag känner mig lite begränsad med material och tekniker. Fast klädprojektveckorna nu kommer bli SJUKTkul :D

fundera, fundera, fundera...*suck*

Ikväll kommer det familj hit :D vi ska keka tacos och eh..ja keka tacos :)

(Förresten, idag är det jättesoligt och varmt. Då ska man lyssna på Dylan<3)

fredag 18 mars 2011

Dubbelvinst!

Vann mig en klänning på tradera för 10 spänn! inte illa inte illa :D

http://www.tradera.com/Lila-klanning-40-auktion_301743_128937074

Sen när jag kom hem för att kalasa och fira syskon så visade det sig att åsa hade köpt ett par billiga wrangler jeans på tradera som inte va den modellen hon ville, så poff hade jag ett par kanonjeans billigt utan att behöva anstränga mig :D (jag avskyr att köpa byxor, det är så mkt att tänka på, så behovet var stort)

Så att veckans trisslott inte gjorde sitt på vägen mot mina rikedomar gör inte så mkt :)

torsdag 17 mars 2011

Vinst!

Vann förresten en fasligt söt klänning på tradera :D (en av förhoppningsvis många vinster) Indiskas klänningar är så fina! Eller ja, det mesta på indiska är fint...

Skjortor&klädprojekt

Min kära far har rensat ut en massa gamla skjortor, gamla skjortor är fina grejor :D(fick en av farmor också, när jag frågade om mattrasor, som hade varit farfars. Som om jag skulle ha hjärta att klippa sönder den, icke!)


















Den översta (och kanske någon mer), som är fasligt gräslig men samtidigt charmig, tänkte jag försöka mig på att sy en klänning av under klädprojektet :) Something like this, om nu tyget räcker till..















måndag 14 mars 2011

SötFlora sitter i fönstret och stirrar på grannarna som håller på vid garagen, otroligt fascinerade tydligen

Olycka

Idag efter att ha diskat i en evighet fick ja ett mail om att mina underbara, älskade, sen länge efterlängtade blommiga dr martens inte fanns i rätt storlek utan att det hade stått fel på sidan. Jag är djupt besviken, men någonting vart ju skumt med att jag faktiskt skulle lyckas få tag i dom den här gången...

Jag försöker glädja mig med att jag och mina fina är med i DLKs musikvideo, från brewhouse förra året. Men det får mig mest bara att längta efter DLKspelning.

söndag 13 mars 2011

SuktaFlukta

Dagens suktanden:

-Plåtburkar (Nils Johan, triett, ira..alla)
-Bergdala troll
-Göteborg
-Piercingsmycken
-Tattoo (kärakära vaultboy)
-Trisslotter (min framtida förmögenhet väntar)

onsdag 2 mars 2011

Det var sol idag, och det luktade vår i luften. SömngångarIda blev lycklig!

Trycktrycktryck

Idag har varit en sömngångardag, men sömngångar jag har skapat någonting vackert! Eller ja..snyggt! Idag tänker jag skryta, mitt tyg blev awesome!
Så därför tänker jag visa en kass bild med fel färger hrm...
























(janteIda tycker inte att det passar sig att skryta, tyst janteIda ingen orkar lyssna på dig)

onsdag 16 februari 2011

tisdag 15 februari 2011

Hylljakt

Jag och mor for ut på hylljakt idag :D Det blev ingen hylla *sadiness* men jag hittade massa söta andra saker :D I skara fanns den en massa massa gamla böcker och häften! Hittade en hembygdstidning från 20-talet med en arg artikel om någon som flyttat in från staden och byggt ett tvåvåningshus med en massa färgade rutor och dekorationer överallt där det gick att sätta dom xD
Även om det blev hyllöst så var det en fasligt trevlig dag :) Trevligt att vara hemma ett tag också.
Så på kvällen fick jag sådär 4-5 kassar med garn av mors finafina vän och massa broderigrejer och massa tapetprover :O Jag trodde att jag skulle få kanske en kasse och någon rulle med lite tapet. (Far blev långt ifrån lika glad som jag hrm)
Och SEN fick jag en stor hög av pysselböcker av galnafina mor :O :D

Vet inte vart jag ska göra av alla grejerna och känner mig i stort behov av en skapar-batcave eller liknande (och den icke funna hyllan!).
Kanske skulle tjyva något hemligt skrymsle i skolan hmm.. eller bara knö in allt under och på och bredvid skrivbordet, som vissa andra på platsen bredvid? :P

måndag 14 februari 2011

Flora har bytt upp sig en storlek och ligger numera på tvn

Prylköpen

Ny liten favorit: Indigo, nu äger jag äntligen en Valérie Nylin burk<3

Sfbokhandeln<3

Hela haga var fyllt av affärer fyllda av Idaprylar :D Och anikvariat! Som jag inte hann kika i :(

söndag 13 februari 2011

gbgt

Kom hem från fina göteborg för ett par timmar sen, vet inte varför jag åkte hem så tidigt när jag hade kunnat träffa en styck bror och gärna hade stannat flera dagar till!
Fast jag blev väldigt glad över att träffa mina små katter igen<3<3

Det var iaf trevligt att träffa systrar igen, och jag lärde känna haga en smula, sjukt mysig del av göteborg :) Massa små söta affärer fulla av idaprylar (Y)
I en fanns dom blommiga dr martens som jag drömt om säkert ett par år nu, så vackra att jag höll på att börja lipa. Men SÅKLART fanns dom inte i min storlek (tydligen finns det plötsligt tjejstorlekar, wtf? En storlek är väl ändå en stolek :S Nepp på "tjejkängor" är 7 plötsligt 38 KNAPPT hrm) och vi hann inte till deras andra affär :'( Sadiness!

Men lite annat smått&gott blev köpt, som vanligt inte så mycket som man hade velat. Money give it to me!

söndag 6 februari 2011

Böckerböckerböcker

Det började med att någon hade skrivit om Tillbaks med Åsa Ericsdotter som jag verkligen ville läsa, alla hennes böcker utom en är såklart slutsålda. Som så många andra bra böcker som jag tycker så mycket om men som inte går att få tag på längre
Istället fins alla tusen kriminalare och deckare sen hur många år tillbaka at köpa överallt..hrm..

Jag har iaf sökt och sökt och sökt efter den där stackars boken och inte hittat den någonstans, dom som faktiskt hann köpa den verkar hålla hårt i sina exemplar, men istället har jag hittat väldigt många trevliga sidor med begagnade böcker (Y).

Det hela slutade iaf med att jag fastnade på Bokbörsen där det finns mycket fint (utom Åsa ericsdotter då..hrm) och jag blir lycklig över att någonstans så kan jag iaf hitta dom där små guldkornen till böcker som elaka förlag inte vill ge ut igen..


jag tror bestämt att det blev lite väl dravligt det här, men jag har sovit ungefär 3 timmar senaste dygnet och druckit en hel del pk, men sånna helgen behöver man också ibland.
(Där man sitter och knör med pojkar i en liten etta och spelar massamassamassa, underbart)

fredag 28 januari 2011

Sadiness

Jag saknar skolan och är olycklig över att ha missat modelleringen, jag saknar verkligen att jobba med skulptur och tredimensionella saker :'( Det hade vart så härligt att få göra de!
Så var det manlig modell, har bara haft kvinna (och supergravid kvinna) så det hade varit kul att prova, jag älskar att göra ryggar och män har schyssta ryggar! (Ur rent konstnärlig syndå..hihi:*)

För att pigga upp lite kör vi en lila bild (i dålig mobilkvalite men men)
paterik pimpade mig så jag fick snäll fyra av ett smörigt leende


Och för att i love it! Paterik gjorde ett lila får till mig i minecraft här om dagen, happieface!

söndag 23 januari 2011

*snyft*

Att slakta min arbetsplats i målarsalen i fredags var en smula smärtsamt, lite som att stuva ner kreativiteten i en liten trång låda, och nu är jag sjukt opepp på att gå till skolan...

O inte vet jag var min strumpstickor är heller...fan

torsdag 20 januari 2011

Amm!

Jag har vart så fasligt duktig och hängt i skolan från morgon till kväll den här veckan, tyvärr har det inte varit så produktivt som man skulle kunna hoppas. Men jag har gjort lite bös som i den nya kreativitetsbloggandan borde visas upp..men de där med att ta kort alltså..hrm..

Sen har jag ett nytt jättefint loppisfynd som bara väntar på att bli visat!

(och hår...)

Imorrn ska jag och Paterik roadtrippa till jönköping och ikea :D Det ska bli mysigt, ikea mat ftw! Och kanske kan jag hitta ordentliga fästen till mina vajrar så gardinerna slipper hänga som lakarn på tork!
På lördag kommer Amanda och Jocke o firar mig lite..myyys! :D:D

tisdag 18 januari 2011

Frescha nyheter

Sen senast har jag fått miljarder av idéer som väntar på att bli genomförda, blivit begravd i stora mängder snö, firat jul och ätit som en tok, fått en underbar muffinsbok, haft nyårsgrill med mysig brasa, fyllt gammal 21 och bakat berg av muffins, blivit lila igen (vilket borde visas men ta kort glöms av så lätt), börjat andra terminen på Helliden och börjat trivas riktigt bra, färgat tyg och ska leka med flytande tusch!

Från och med nu ska jag försöka få upp mer skapande och mindre dravel här så det blir någon fason på det hela! (och mer söta små prylar såklart...för vem gillar inte prylar?)

Klart slut